duminică, 24 octombrie 2010

Tainele Creştine: Botezul şi Căsătoria

Tainele Creştine: Botezul şi Căsătoria

Biserica Creştină a identificat şapte taine, oficial recunoscute ca ritualuri, care trebuiau conduse de capii unşi ai bisericii.

Aceste şapte taine erau, şi încă sunt ceremonii sacre ce imprimă individual cu anumite calităţi ale “graţiei” sau energiei Divine. Fiecare asemenea calitate a graţiei este unică tainei ei.


În mod simbolic, fiecrae taină reprezintă deasemenea şi o etapă a împuternicirii, ce invită Divinul direct în spiritul persoanei. Termenul de taină înseamnă un ritual ce invocă puterea sacrului în sufletul individului. Semnificaţia simbolică a tainelor trascende semnificaţia lor religioasă, sugerând că oamenii au neapărat nevoie să primească aceste taine de la o instituţie creştină.

Tainele îndeplinesc funcţii simbolice pentru creşterea spre o maturitate spirituală şi pentru vindecare. Tainele sunt acte pe care trebuie să le îndeplinim în afară de ritualurile care ni se fac. Reprezintă puteri pe care suntem meniţi să le dăruim altora şi în acelaşi timp să le primim de la alţii.

Taina Botezului – taina în care familia acceptă responsabilitatea fizică şi spirituală pentru un copil pe care l-a adus pe lume. Provocarea noastră ca adulţi din punct de vedere spiritual este să acceptăm simbolic, deplin şi cu recunoştinţă familia în care ne-am născut. Botezul înseamnă să onorăm familia şi pe noi înşine prin iertarea membrilor familiei pentru orice durere care ne-a cauzat-o în timpul copilăriei. Puterea conţinută într-o astfel de iertare este puterea care vindecă.

Există ŞAPTE Taine şi anume: Botezul, Împărtăşania, Miruirea, Căsătoria, Spovedania, Preoţia şi Mirungerea.

Botezul reprezintă primirea şi dăruirea unei expresii a graţiei însemnând recunoştinţa pentru viaţa în această lume fizică.

Căsătoria însemnă a primi şi a dărui o binecuvântare realizând o uniune sacră cu sinele, simbol al recunoşterii şi al onorării nevoii esenţiale de a iubi şi de a avea grijă de sine pentru a putea să-L iubim deplin pe altul.

Iată că această cifră – şapte – este una plină de simbolistică. În lumea fizică şi spirtuală această cifră este omniprezentă: 7 zile ale săptămânii, curcubeul are 7 culori, lumea antică a avut 7 minuni, 7 este cifra norocului, 7 Taine Creştine, 7 etape ale iniţierii personale, 7 Adevăruri Sacre.

Cele şapte taine reprezintă puteri intrinseci pe care noi trebuie să le actalizăm, puteri pe care trebuie să le folosim în mod conştient şi pe care să le angajăm atunci când întâlnim încercări în viaţă.

Niciun comentariu:

:)

:)